Replicast team

Ontmoet ons toegewijde team van experts die het hart vormen van Replicast. Hun kennis en ervaring zorgen ervoor dat wij voortdurend innovatieve oplossingen kunnen bieden en uw projecten succesvol kunnen realiseren.

Onze missie en visie

Onze missie

Bij Replicast streven we ernaar hoogwaardige en kostenefficiënte reserveonderdelen aan te bieden als alternatief voor het dure terugverdienmodel van OEM-fabrikanten. Met onze geavanceerde reverse engineering capaciteiten, inclusief 3D scanning, 3D printing en het Replicast gietproces, produceren we perfecte replica’s. Ons doel is om onze klanten betaalbare oplossingen te bieden zonder concessies te doen aan kwaliteit en betrouwbaarheid. Wat ons onderscheidt, is dat we het reverse engineering proces volledig in-house uitvoeren. Met 3D scanning/printing ON-DEMAND bieden we u de mogelijkheid om te evolueren naar een digitaal magazijn. In ons salesteam staan onze product specialisten klaar met hun expertise rond 3D scanners en 3D printers. Bij REPLICAST streven we ernaar u te voorzien van hoogwaardige diensten en oplossingen. Met ons team van experts en onze toewijding aan innovatie, kwaliteit en klanttevredenheid, bent u bij REPLICAST in goede handen. We zorgen ervoor dat uw jaarlijkse onderhoudskosten significant kleiner worden bij eenzelfde of verhoogde bedrijfszekerheid van uw machinepark. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe REPLICAST uw partner kan zijn in uw succes.

Onze visie

Bij REPLICAST streven we ernaar een kenniscentrum te worden in additive manufacturing. Onze toekomstvisie is om met onze aangeboden services alle benodigde technieken en kennis in-house te integreren. Stap voor stap werken we toe naar een volledige digitalisering van elke stap in het productieproces. Ons ultieme doel is onze klanten de mogelijkheid te bieden om onderdelen on demand te bestellen en binnen een afgesproken tijd te leveren. We geloven in een toekomst waarin snelheid, precisie en betrouwbaarheid centraal staan, en waarin we onze klanten voorzien van oplossingen die voldoen aan hun directe behoeften. Door voortdurend te innoveren en te investeren in geavanceerde technologieën, zoals 3D scanning en 3D printing, streven we ernaar om voorop te blijven lopen in onze branche. We willen niet alleen aan de verwachtingen van onze klanten voldoen, maar deze overtreffen door hen een naadloze en efficiënte ervaring te bieden. Bij REPLICAST geloven we in de kracht van vooruitgang en samenwerking. Samen met onze klanten en partners streven we ernaar de grenzen van mogelijkheden te verleggen en nieuwe standaarden te creëren. Met deze visie voor ogen blijven we ons inzetten om de toekomst van productie te vormen, waarin innovatie, snelheid en kwaliteit samenkomen om de industrie naar nieuwe hoogten te tillen.

Onze experts

Matthias Van Herpe

Geboorte datum: 21-10-1987

Woonplaats: Zottegem

Na het succesvol afronden van zijn studies burgerlijk ingenieur werktuigbouwkunde aan de Universiteit van Gent in 2013, begon Matthias zijn professionele carrière als Technical Superintendent bij het gerenommeerde baggerbedrijf Van Oord in Nederland. Gedurende deze periode was Matthias verantwoordelijk voor de opvolging, onderhoud en mobilisatie van verschillend baggermaterieel. Na enkele intensieve jaren in het buitenland en ervaring in de offshore windindustrie, maakte Matthias in 2018 de overstap naar Anglo Eastern om zijn kennis op het gebied van scheepsmanagement verder uit te breiden. Na een periode in Hong Kong en Glasgow keerde Matthias in 2021 terug naar België om zich bij de Belgische tak van Anglo Eastern te voegen. In het laatste kwartaal van 2022 bundelde Matthias zijn krachten met enkele ondernemers om een bedrijf op te richten dat gespecialiseerd is in de zelfbouw van technieken voor particuliere woningen. Begin 2024 werd de definitieve stap gezet met de oprichting van REPLICAST BV, in samenwerking met medeoprichter Hans Van Der Eecken.

matthias@replicast.be

Hans Van Der Eecken

Geboorte datum: 23-08-1960

Woonplaats: Oosterzele

Na het behalen van zijn diploma als ontwerper in mechanische engineering in 1981 te Aalst, betrad Hans de wereld van industriële pompen. Zijn 40- jarige carrière in deze sector kan worden opgesplitst in twee fasen: als werknemer (1981-1998) en als zelfstandige (1998-2021). Tussen 1981 en 1985 werkte Hans bij SIHI Pompen, later bekend als Sterling Fluid Systems en vervolgens als Flowserve. Hier vervulde Hans rollen binnen het ontwerpbureau gedurende twee jaar, gevolgd door twee jaar als interne verkoopondersteuning. Van 1985 tot 1989 was Hans werkzaam als sales engineer bij Grundfos Bellux. Van 1989 tot 1998, vervulde Hans een vergelijkbare rol binnen KSB Belgium. In 1998 richtte Hans zijn eigen bedrijf op, Pump Fleet Services BV, waar hij tot 2021 als oprichter en bedrijfsleider actief was. In 2024 sloeg Hans een nieuwe weg in door samen met Matthias Van Herpe REPLICAST BV op te richten.

hans@replicast.be